lördag 7 februari 2009

Vargarna i Calla - Stephen King

Den femte boken i Stephen Kings livsverk, som han säger själv. Och jag är benägen att hålla med honom.
Som stort King-fan kan man ju inte låta bli att läsa hans serie om Roland, den sista Revolvermannen i världen, på hans jakt efter det mörka Tornet.

Här hamnar Roland, Eddie, Jake och Susannah i en liten ort, i gränslandet, inte långt från Thunderclaps. Där möter dom en präst vid namn Callahan, som berättar sitt livs historia, en ganska skamlig historia, om hur han en gång hittade in i Mellanvärlden, för att så småningom hamna i byn Calla Bryn Sturgis.

Dom har dessutom ett problem i Calla. Nämligen Vargarna, som kommer ungefär en gång per generation och tar ett av alla barn som är födda som tvillingar. Vilket nästan alla barn är födda som nu för tiden.
Som revolvermän tänker Roland och hans ka-tet slåss, när dom väl fått veta att byn vill ha hjälp.

Samtidigt som Calla har problem, så finns det större problem i New York. Även där måste Roland och vänner ingripa, för att inte allt ska gå under.
Rosen är nämligen hotad, av onda män.

Som med alla andra i denna serie så är det en bok jag tycker väldigt mycket om! Fast jag gillar ju nästan alla böcker av King, även om jag, som alla andra, råkar ha några favoriter. Och Det mörka tornet tillhör dom.

4 av 5 pluppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar