torsdag 5 februari 2009

Tyskungen - Camilla Läckberg

Här får vi åter följa med Patrik och Erika och deras liv i Fjällbacka. Och som vanligt så är det någon som dör, en onaturlig död.
Erika har hittat en medalj bland sin mors grejor och är intresserad av vad det är för slags medalj, så hon söker upp Erik, en äldre man som är väldigt intresserad och kan mycket om det gamla Nazityskland och nazister och deras prylar. Men hon hinner knappt lämna den tills honom, förrän han blir mördad.

Det tar ett bra tag innan någon hittar honom, och sen är utredningen i full gång. Men dom få bevis som finns leder inte långt.
Erika får tillbaka sin medalj, som hon inte vet något om och letar åt någon annan som kan hjälpa henne. Hon har även hittat några av sin mors dagböcker som hon läser med stort intresse.

Patrik som har tagit pappaledighet har svårt att hålla sig från polisstationen och kollegorna. I smyg hjälper han till med fallet, men snart kommer Erika på honom och blir inte glad.
Men hon har blivit så fast i sin mors histioria, så hon vill veta mer, dels om fallet och dels om historian.

Som alltid har Läckberg fått till en spännande bok, med intressant bak-historia. Jag gillar Läckberg, dels för att hon tar reda på så mycket om historien, som hon involverar i sin egen berättelse. Även om allt inte är sant, så kan man lära sig en hel del, och bli nyfiken på saker, man inte tänkt på tidigare.

3,5 pluttar av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar