torsdag 5 februari 2009

Darkness comes - Dean Koontz

En av Koontz äldre böcker, som jag köpte för ett bra pris på loppis. :) En bland många faktiskt, och man måste ju börja någonstans i högen.

Darness comes handlar om underliga mord mitt i New York. Polisman Jack och hans partner Rebecka är tillsatt på fallen, där maffiamän blivit mördade, på dom mest underliga vis. Det ser ut som att dom har fullt i små bitmärken, eller stickmärken över hela kroppen. Det mest underliga är att alla personerna som blivit mördade har varit i stängda, låsta rum.
Vad är det som tar sig in och mördar alla män?

Jack är en man som tänker utanför lådan. Han kollar upp lite övernaturliga grejor, och går till och med för att prata med en voodooman.
Rebecka är inte alls nöjd med det, och tycker att Jack bara är fånig, det är klart det måste finnas en naturlig förklaring. Hon kan dock inte komma på det själv.

Men det visar sig att Jack är på rätt spår, och att mördaren ringer upp honom och ber honom lägga av, annars... Han hotar med att döda Jacks två barn, oavsett om dom är oskyldiga eller inte.
Och så börjar en jakt på liv och död, för att hålla sig borta från vad det nu är som dödat maffiasnubbarna.


Det var en helt okej bok. Som med alla Koontz böcker så är det inte en massa långdragna sidor upp och ner om saker som inte har sån stor mening. Han är relativt rak på sak, och skriver om det han vill.

Boken får av mig 2,5 pluttar av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar