måndag 7 december 2009

Bokfrågornas ABC - B

Så, här kommer bokstaven B... Och det var lite lättare frågor denna gång. :) Så här kommer mina svar.

1. B som är böcker. Köper du mycket böcker? Nya eller begagnade? Eller brukar du kanske få dem eller låna dem? Är det vissa böcker som du måste äga?
Ja. På allt. Näe, inte riktigt, men ja, jag köper nog en hel del böcker. Kollade vad jag köpt böcker för i år, och det var lite mer än jag hade trott faktiskt. Men jag köper både nytt och begagnat (i bra skick dock), och jag får böcker med. Länge sen jag lånade just nu, men det händer det med.
Vissa böcker? Jodå, dom finns. Tex Stephen Kings böcker. Dom är ett måste att ha i bokhyllan!

2. B-filmer är rätt kassa filmer. Berätta om en riktigt dålig bok som du läst.
Ja, det kan jag svara på... Ska bara komma på vad boken hette. Men över lag svensk chick-lit tycker jag inte har nån klass alls. Har provat två av Denise Rudberg och det var inte alls min grej. Störde mig grymt mycket på hennes språk... Men sen kändes dom som rätt simpla historier med. (Jenny S och o.s.a är dom två jag läst)

3. A-laget är dessutom bättre än B-laget. Finns det mer eller mindre fin litteratur? Ge exempel på båda och förklara hur du tänker.
Jag antar det. Sån "pris-litteratur" är väl finare, medan Harlequin och andra kioskromaner är mindre fin. Dock har jag läst med kioskromaner än prislitteratur.
Mitt tänk är nog inte så komplicerat, men en bok som får ett pris, måste ju vara något fint att läsa, som alla borde läsa, men ingen läser. Och en kioskroman läser nog massor av folk, då dom är så enkla att få tag i, och sen har en ganska enkel story.

4. Läser du många biografier? Berätta om en favorit. Vems biografi vill du gärna läsa? Vems kan du vara utan? Vad tycker du om ”fejkbiografier” där verkligheten och det fiktiva blandas? Har du läst någon?
Njae, inte så jättemycket egentligen. Men det är ganska intressant faktiskt. Är väldigt sugen på Obamas biografi faktiskt, sen har jag några jag har hemma och ska läsa med. Marilyn Mansons och Slash bland andra.
En favorit är The Dirt tror jag. Intressant historia och bra språk.
Fejkbiografier vet jag inte om jag har läst faktiskt... Och det känns som något jag klarar mig utan. Fast nu när jag tänker efter.. Unni Drougges Boven i mitt drama kallas kärlek är nog en sån... Inte helt fiktion, men inte en biografi heller... Underligt att läsa.

Så, det var B.

1 kommentar:

  1. Hej! Din julklappspåse postas imorgon! Jag är ledsen att det blir lite sent, men jag har letat efter en riktigt passande bok och jag hoppas att jag har lyckats.

    /din hemliga bokvän

    SvaraRadera