söndag 29 november 2009

Fler frågor

Hej kära hemliga bokkompis, jag är så ledsen att det tagit ett tag för mig att svara på dessa andra frågor, så att du ska kunna klura ut lite mer om mig. Men bättre sent än aldrig. Hoppas att det inte är nån fara.

Jag gör likadant här, markerar frågorna och ger svaren, samt fyller på med mer eller mindre relevanta saker. ;)

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Skräck. Men läser det mesta faktiskt, allt från fantasy till historiska saker. Men föredrar skräck, fantasy och välskriven chick-lit (mer Lisa Jewel än Denise Rudberg)

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?) Stephen King. Och ja, ingen ide att köpa något av han. Gillar även Koontz, men har ingen riktigt lista över alla böcker han skrivit. Gillar även Ajvide Lindkvist, men det är samma där.

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Läser även på engelska, tycker det är kul att läsa på originalspråk, om det inte är alltför svår engelska. Men King har jag läst, så det mesta går nog rätt bra. :)

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Lyssnar inte alls. Har ju nu (några år för sent) kommit på att jag är ingen "hörande" människa. Jag vill gärna både läsa och kunna ta på det jag ska "ta in". Hade varit bättre om jag vetat det när jag gick i skolan, men sånt är livet.

* Samlar du på böcker av någon särskild författare? Jo, det gör jag ju, men det är bara att titta på favvoförfattare-frågan. Har dom flesta. Ja, okej, har inte dom senaste (Duma Key, Blaze, Under the dome av King), men i övrigt är det svårt att hitta nåt av just favvosarna.
Det är för övrigt en lurig fråga. För jag älskar ju böcker, och vill gärna äga dom jag läser, men med jämna mellanrum så kommer ett sånt där städryck över mig där jag rensar i min bokhylla. Så ut åker allt som inte är "viktigt"

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? Nej, det är ju det jag inte har riktigt. Men jag har en början på min librarything. (Hoppas länken funkar som den ska nu) Men som sagt, den är inte fulländad. Fattas en del böcker där.

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!) Oj, det är allt möjligt. Särskilt som jag oftast läser flera böcker samtidigt.
Just nu läser jag tex Locke Lamoras lögner (fantasy), Konsten att läsa tankar (bildning antar jag) samt Nightlight (parodi på Twilight-serien, fantasy där med).
Men det är ju alltid kul att lära sig nya saker, om det är skrivet på ett någorlunda lättsmält språk (inge fackspråk här, då åker boken ut genom fönstret). Men ibland vill man ju bara ha lite chick-lit för att bara skratta och ha nåt lätt.
Det här var en fråga jag aldrig riktigt funderat över om jag ska vara ärlig.

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Denise Rudberg. Ursäkta mig, men hennes språk! Jag skulle kunna skriva med ett bättre språk än henne, så hon dissar jag verkligen. Sen är jag inte sådär megaförtjust i Tolkien heller.
I övrigt har jag nog ingen "hat"-författare eller genre heller.

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? Inte vad jag vet, det är klart, det finns många författare som jag inte provat, och antagligen en hel del genres med, men jag kan inte säga på rak arm någon särskild genre/författare jag skulle vilja prova.
Läser som sagt det mesta, oavsett genre, så...

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Dom tre av King jag nämnde tidigare... Sen skulle jag bli jätteglad över äldre böcker av Douglas Coupland (letar just nu efter Microslavar från -95 av denne man). Annars var det inte något jag kommer på på rak arm såhär.
Böcker av Edgar Allen Poe skulle vara roligt. Samma sak med Lovecraft, men det vågar jag inte riktigt säga, då jag önskat mig böcker av honom i julis/födelsedagspresent (fyller snart år), och vet inte om det är något som införskaffats..
Men gärna skräck, äldre skräck, eller ny spelar ingen roll.

Nåt mer spännande som jag kan berätta... Jag gillar tjocka böcker. Och pocket är ju aldrig fel, för dom kan man ju faktiskt ha med sig överallt. Även om inbundet ser finare ut i bokhyllan...
Jag är väldigt stolt över min King-samling, även om den inte är helt komplett än, men det kommer.
Är för tillfället ganska mycket inne på zombies. Har precis läst ut Stolthet och fördom och zombier och den var skojig. (ska nog ta och göra en liten recension på den med)
Ska fundera lite mer om det är något jag missat som kan vara bra att veta, och återkommer snart. :) Hoppas dessa svar ger lite mer kött på benen. :)

torsdag 26 november 2009

Frågor till byet

Tänkte passa på att svara på frågorna såhär mitt i natten... Lyckades somna framför en serie, men när man tänker att man ska gå och lägga sig, ja då är det klart man blir pigg igen.

Iaf, jag tänkte inte krångla till det så mycket, så jag gör frågan fet, och sen kommer mitt svar. Lagomt enkelt, för medelsvensken...

* Vad gör du helst på fritiden? Vad är fritid? För tillfället händer inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jobbar och sover, sen sitter jag vid datorn och spelar/ser på serier. Ja, jag läser såklart med. Samt försöker lösa Rubiks kub...

* Samlar du på något? Nej, dessvärre gör jag inte det. Möjligtvis damm ;P

* Favoritfärg? Blå och svart.

* Teve-serier som du uppskattar? Ser mest på sitcoms just nu. Samt lite anime, men jag gillar House MD, Greys Anatomy, Dexter, How I met your mother, Big Bang Theory.

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst? Skräck. Har alltid gillat skräck, både i film- och bokform. Så nu försöker jag se lite klassisk skräck, då det är dåligt med bra ny skräck i mina ögon.

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak? Te. Fruktiga sorter gillar jag nog bäst. Men är alltid öppen för förslag.

* Vilket slags godis tycker du bäst om? Det varierar, men Fiskar är aldrig fel. ;)

* Stjärntecken? Stenbock, men tror jag är halft stenbock, halft stjärntecknet innan mig.

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul? Ska jag vara ärlig kan jag inte komma på nåt särskilt här faktiskt. Ett tomt paket skulle jag avsky faktiskt. Men bara man har försökt så blir jag nog glad. :)

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul? Böcker. ^^ Annars vet jag inte. En Kindle kanske. Hahaha. Näe, min lista i år är inte alls särskilt spännande om jag ska vara ärlig.

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)? Inga alls.


Då min hjärna nu går på lågvarv (lägre varv och den skulle stanna), så har mina svar kanske inte blivit dom bästa för min hemliga kompis, men jag ska svara på dom andra frågorna en annan dag, och då kommer du nog kunna bli lite klokare hoppas jag. :)

söndag 22 november 2009

Julklappspåse

Sådär, Enbokomdagen är för himla snäll! Jag får vara med i hennes Julklappspåse Large! Det ska bli så kul! :D

Och tack vare en annan kompis så gick jag in på min BookMooch igen, och nu ska jag bara lägga upp lite böcker där med. Samt hoppas att det är någon som nappar. :)
Och när jag var där och grejjade trillade jag över en länk till LibraryThing! Woohoo! Ännu en sida som fallit i glömska.. Så in där med och grejja lite grand. Dom ska ha en SantaThing (typ secret santa) som jag ska gå med i, bara det har trillat in pengar. :)

Och i och med att jag får lite ny inspiration så kanske det blir lite mer inlägg här också. Förhoppningsvis. Men vi får väl se hur det går. :)

Tiden går...

Ja, det ser ut som att tiden här på bloggen stått still. Inte ett inlägg på över ett halvår. Sånt som händer anser jag. Tråkigt förvisso för dom som följde min blogg, men det kom väl saker i vägen misstänker jag.
Kan dock tala om att mycket blivit läst sen dess.

Det mörka Tornet av Stephen King är utläst, samma sak med Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus. Jag har läst The Dirt, Spelet, böcker av Evanovich och massa annat. Ingen lista finns, men det gör inte så mycket.

Just nu håller jag på med Stolthet och fördom och zombier av Jane Austen och Seth Grahame-Smith. Rätt underhållande måste jag säga.

Har anmält mig till ett byte, så vi får se om jag får vara med då jag varit smått oaktiv här på min blogg. Bara att hålla tummarna. :)